Na hun eerste voorstellig vorig schooljaar is het aantal leden in BATea verdubbeld. Vorige week stonden ze met 17 leerlingen enthousiast op het podium voor leerlingen, leerkrachten, schoolmedewerkers en directie met hun voorstelling Koningstoestanden. Een klassiek sprookje met de nodige dosis humor, een draak, feeën en een happy end. Onze BimSem-leerlingen bruisen van acteertalent! Proficiat!

De voorstelling werd in totaal driemaal opgevoerd en de opbrengst gaat naar het Emma-huis van het CAW Boom Mechelen Lier. Een vereniging die hulp biedt aan vrouwen die slachtoffer zijn van familiaal geweld.

Koningstoestanden

Koningstoestanden is een bewerkte versie van Armandus de Zoveelste van Dimitri Leue. Koning Armandus de Zoveelste wil geen koning meer zijn. Zijn vrouw, koningin Mariola, ligt op sterven. Zijn zoon Prins Eduardus ze Zoveelste wil geen koning worden in een land waar koningen niets te zeggen hebben. Prinses Bellatrix de Zoveelste kan geen koning worden.

De Eerste Minister weet niet wat zij moet doen.

Niemand weet wat er nu moet gebeuren. Behalve misschien een spacekabouter, maar ja… wie gelooft er nu in spacekabouters?

De cast

Agbana Elvis, Beirnaert Yoline, Boddin Anne, De Keyzer Amber, De Keyzer Merel, De Witte Julie, Eeckelaerts Emma, Masamba Nzinga Olivia, Moira Cannaerts, Theys Bram, Torfs Tessy, Van Caesbroeck Daan, Van de Voorde Ellen, Van der Beken Esme, Versteele Janten, Waterschoot Marijke.

Regie: Tom Pyck; Technische ondersteuning: Stijn Jacobs; Regieassistent: Marjolein Volkaert