Naar jaarlijkse gewoonte namen we ook dit schooljaar op woensdag 3 mei deel aan de prestigieuze en felbetwiste Survival Trophy in Hofstade. De Survival Trophy is een zeer uitdagende hindernissenloop exclusief voor leerlingen van de derde graad secundair onderwijs.

Per team van vier personen moet zo snel mogelijk een off-road parcours afgelegd worden.
Het parcours is bezaaid met spectaculaire hindernissen: uit een twee meter hoge container klauteren, onder netten doorkruipen, vanop een hoge klimtoren langs een glijbaan in de vijver glijden, een modderig beekje volgen en doorwaden, hangnetten overwinnen, zware zandzakjes over een afstand versleuren, hellingen opklimmen, op de buik van een glijbaan vol water glijden, een stuk bos vol omgezaagde bomen en dikke takken doorkruisen en ondertussen een parcours van vijf kilometer al lopend afleggen rond de vijver van het Bloso-domein. Afzien, doorbijten, tot het uiterste gaan, mekaar helpen en je grenzen verleggen … dat is waar de Survival Trophy om draait. Een schitterende ervaring voor onze deelnemers, af te leiden uit de reacties achteraf!

Ondanks de minder aangename weersvoorspellingen was het droog, licht bewolkt en ook het voorjaarszonnetje was af en toe van de partij. Wie niet van de partij was spijtig genoeg was het winnende team van vorig
schooljaar: Jannes en Lucas (6SPWE), Brent (6WEWA) en Niels (5LOSA) moesten door blessures van twee van hen afhaken en konden dus hun titel van vorig jaar niet verdedigen en eventueel verlengen, want zij waren opnieuw de gedoodverfde favoriet. Nog twee andere ingeschreven teams moesten in extremis afhaken zodanig dat Bimsem uiteindelijk met twee teams, een jongens- en een meisjesteam, present tekende. Waar wij in het verleden altijd meestreden voor de overwinning, kwamen onze teams dit jaar aan de start onder het gekende moto ‘deelnemen is minstens even zo belangrijk als winnen’ … de fun en de kick primeren.

Ons jongensteam bestaande uit Jannes en Brent (6SPWE), Alec (6LOSA) en Cédric (6LOSB) legde uiteindelijk beslag op de plaats 57 op een totaal van 102 ploegen. Onze meisjesploeg bestaande uit Lieselot en Anke (6LOSB), Melissa (5LOSA) en Eléonore (5LOSB) deden het meer dan behoorlijk. Zij finishten op plek 10 op een totaal van 78 ploegen wat zeker nog bijzonder eervol is.

Maar wat vooral telt is dat het een erg leuke ervaring en een toffe namiddag was voor onze deelnemers… volgend jaar is Bimsem opnieuw van de partij.