BimSem biedt twee sportrichtingen aan: sportwetenschappen (ASO) en L.O. & Sport (TSO). Om in deze richtingen te kunnen instromen, is het belangrijk dat je zowel over een goede conditie als over de nodige sportieve vaardigheden beschikt.

Om je te helpen bij het maken van een beredeneerde keuze verwacht de school dat alle kandidaat leerlingen voor deze richtingen deelnemen aan de oriënterende sportproeven. Er zijn twee namiddagen waarop er aan de proeven kan deelgenomen worden: woensdag 16 mei of vrijdag 29 juni 2018. Je wordt om 13.00 u. op BimSem verwacht met sport- en zwemkledij. Het einde van de sportproeven is voorzien om 17.00 u. Op basis van je prestaties krijg je een persoonlijk advies over je slaagkansen in een van onze sportrichtingen.

Inschrijven voor de oriënterende sportproeven is verplicht! Inschrijven voor de sportproef van 29 juni kan tot uiterlijk donderdag 28 juni. Je doet dat hier.

Welke vaardigheden tijdens de oriënterende sportproef afgenomen worden, vind je in de infofiches van de verschillende richtingen terug.

In de sportrichtingen volg je heel wat uren sport. Een goede gezondheid is daarvoor van groot belang. Daarom dat een medisch geschiktheidsattest door de school vereist is. Je kan dit attest meebrengen naar de sportproeven of bij je uiteindelijke inschrijving. Het medisch geschiktheidsattest kan je hier of via het inschrijfformulier downloaden.