BimSem is een middelbare school in Mechelen. Er wordt dus, net zoals in alle middelbare scholen, les gegeven. Gelukkig blijft het daar niet bij. Samen met jou zoeken we naar de dingen die je weten te boeien en naar de zaken waar je talent voor hebt. Dit doen we vanuit onze visie op jouw toekomst.

img_4861 img_4938 img_5862 dscn0295

In BimSem willen we je helpen een eigen koers uit te zetten. Waar wil je naar toe? Hoe wil je daar raken? Wat vind jij belangrijk? Het is door jezelf en de wereld rondom je goed te kennen dat je deze vragen kan beantwoorden. Om je hierbij te helpen, schept BimSem binnen het kader van de katholieke dialoogschool ruimte voor ontwikkeling. Dat doen we niet enkel door de vele studierichtingen die je in BimSem kan kiezen, maar vooral door een dynamische leeromgeving waarin veel leerruimte wordt geboden, passende verwachtingen worden gesteld, veel kansen worden gegeven.

BimSem wil jou en je klasgenoten veel en waardevolle kennis, inzicht en vaardigheden bijbrengen. Actief bezig zijn met de leerinhouden is daarbij heel belangrijk. Door dingen te kennen en te kunnen beschik je over heel wat troeven bij het uitbouwen van jouw toekomst.

nieuwe-test-menselijk                                  motiverend                                 maatschappijgericht

Tegelijk wordt er in BimSem veel belang gehecht aan dialoog, samenhorigheid en vriendschap. Dat staat kwaliteitsvol leren niet in de weg, in tegendeel. Er wordt aanhoudend tijd gemaakt voor samenwerking, zowel tussen leraar en leerling als tussen leerlingen onderling. Het streven naar een persoonlijke, menselijke aanpak neemt een belangrijke plaats in.

BimSem kiest voor een werkstijl die motiverend is. Iets zelf mogen ontdekken, feedback krijgen van je klasgenoten, gewoon goed les krijgen, succes mogen ervaren, … vergroten je zin in leren. Zonder plezier in het leren komt van een renderend studietraject immers niet veel terecht. Het succes van de oud-leerlingen van BimSem in het hoger onderwijs is een belangrijke toetssteen voor de kwaliteit van het eraan voorafgaande onderwijs.

En ook nog dit: BimSem wil een samenleving-in-het-klein zijn waarin je zeer geregeld sportieve, intellectuele en culturele uitdagingen geboden worden. Dat zijn kansen om ervaringen op te doen en inzichten te ontwikkelen. Op zulke momenten werken we, behoorlijk gevarieerd, vakoverschrijdend. Op die actieve gerichtheid op de boeiende, veelvormige maatschappij van vandaag en morgen gaat BimSem prat. Logisch dat maatschappijgericht in onze visie een trefwoord is.

2xgebouwen (2) 2xgebouwen (6) 2xgebouwen (4) IMG_0907_dxo_raw

Kortom, in BimSem valt er heel wat te leren en te leven! BimSem schrijft zijn schoolnaam met een grote S in het midden, een wat eigenzinnige spelling. Onze visie en aanpak, de keuzes voor zwaartepunten die BimSem maakt, zijn dat misschien ook een beetje.

Meer info over onze visie op het opvoeden van jongeren vind je in ons opvoedingsproject.